Kinesioteippaus: Kasvojen ja kaulan alue 30.9.2017

Kinesioteippauksen soveltaminen: Kasvojen ja kaulan alue

Lauantai 30.9.2017 klo 10-17
Terveystalo Pulssi, Humalistonkatu 9-11, 20100 Turku

Koulutuksen hinta: 195,00 euroa / opiskelijahinta 145,00 euroa (hinnat sisältävät alv:n sekä aamu- ja iltapäiväkahvit)

Kouluttajat: Marko Grönholm, Hillevi Hautala-Malmström ja Marja Liikanen

Kinesioteippausta on käytetty fysio- ja toimintaterapiassa Suomessa vuodesta 2008 lähtien. Tämä faskiaalinen terapiamuoto on alkanut herättää kiinnostusta ja mielenkiintoisia hoitokokeiluja myös puheterapeuttien työssä. Viime vuosien aikana on alettu järjestää koulutuksia myös kasvojen ja kaulan alueen teippauksesta.

Lisätietoja kinesioteippauksen käytöstä puheterapiassa ja kasvojen sekä kaulan alueella voit lukea kirjoittamastamme artikkelista (Puheterapeutti 2/2015).

Kasvojen ja kaulan alueella kinesioteippauksen soveltaminen vaatii taitoa, tarkkuutta ja ymmärrystä kinesioteippauksen toiminta- ja vaikutusperiaatteista. Koulutuksen sisältö painottuu käytännön tekemiseen ja käytännön soveltamisen kautta oppimiseen.

Koulutuksen sisältöaiheita ovat:

  • Kinesioteippauksen teoreettinen viitekehys faskiaalisena terapiamenetelmänä
  • Kinesioteippauksen indikaatiot ja kontraindikaatiot
  • Teippaustekniikat ja niiden vaikutusmekanismit ja -kanavat
  • Teippaustekniikoiden soveltaminen yksilöllisesti tutkimiseen ja testaukseen perustuen (tekniikkaharjoittelu toteutetaan osin suuremmilla kudosalueilla, mutta varsinaiset teippauskokeilut tehdään kasvojen ja kaulan alueelle)
  • Puheterapeuttien käyttökokemuksia kinesioteippauksesta (Oraali- ja puhemotoriikka, syöminen, nieleminen, sylkivuoto)
  • Yhteistä pohdintaa oraalialueen teippausmahdollisuuksista (Opi teippaamaan niitä liikesuuntia / alueita, joita omassa työssäsi näet tarpeellisena)

Koulutus on tarkoitettu sekä aikuis- että lapsiasiakkaiden kanssa työskenteleville puheterapeuteille sekä muille kasvojen ja leuan alueen hoitoja tekeville terveydenhuollon ammattihenkilöille kuten hammaslääkäreille ja fysioterapeuteille.

Koulutuksen osallistujamäärä on rajattu. Ilmoittautumiset viimeistään 15.9.2017 mennessä. Tervetuloa!
 

ILMOITTAUDU KOULUTUKSEEN: